Igaz, hogy ez tipikusan kertben grillezős, nyári kaja, és faszénen sütve a legfinomabb, de azért megpróbálkoztam vele. Ez is egy olyan recept, amibe bármit bele lehet dobni. Én most így csináltam:
Hozzávalók egy nagy tepsihez
- 1/2 kg gomba
- 3 kisebb cukkini
- 4 db paradicsom
- 2 nagy fej hagyma
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 8 szem újburgonya
- olivaolaj
- só
- bors
- rozmaring
Hozzávalók a csirkéhez
- 1 kg csirkemell
- só
- szárnyas fűszersó
Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz
- 1 vödör tejföl
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- 6 ek olivaolaj
A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra. Amelyik hamarabb puhul, az legyen a legnagyobb. A krumpli legyen a legkisebb. Szórjuk be az összeset sütőpapírral gondosan kibélelt tepsibe. Bőségesen locsoljuk meg olivaolajjal. Ezután fűszerezzük. Lefedjük fóliával és egy éles késsel lyukakat szúrunk rá, hogy a gőz távozhasson. 220 fokos sütőben 40 percig kell sütni. (Ha kisebb adagot rakunk be, elég neki 30 perc is) Ezután kivesszük, és ha a krumpli puha, visszatesszük, és fólia nélkül addig sütjük, amíg megpirulnak a zöldségek.
A csirkét közepes vastagságú szeletekre vágjuk, lefűszerezzük. 10 percet állni hagyjuk. Miközben a zöldségek sülnek, kisütjük wokban vagy bármilyen hússütésre alkalmas edényben.
A fokhagymás tejföl elkészítése a legegyszerűbb. Ezt meg lehet csinálni előző nap is. A fokhagymákat olivaolajon megpároljuk. A végén beledobunk egy leveskockát, ami 1 perc alatt felolvad. Amint felolvad, levesszük a tűzről és alaposan belekeverjük a tejfölbe.