Mézes, mustáros oldalas hagymás törtkrumplival

img_20121204_095955_1360678493.jpg_850x850

A tipikus pasi kaja. Bár a környezetemben lévő csajok is mind szeretik.

Hagymás krumpli

Főzz meg fejenként 2 szem, főzni való krumplit héjában, sós vízben! Öntsd le hideg vízzel és hámozd meg! Vagdosd fel kockákra! A hagymát vágd kockákra! Olivaolaj és vaj keverékén párold üvegesre, majd keverd jól össze a krumplival! Akkor jó, ha a krumpli enyhén pépesre fő.

Oldalas

Pác: méz, szójaszósz, mustár, olivaolaj, bors, szárított chili, kakukkfű, pirospaprika, fokhagyma Előző este pácold be az oldalast! Fektesd le a húsokat egy tepsibe és önts rá 2 dl vörösbort + 2 dl vizet! Süsd meg fóliázott tepsiben, vagy római tálban 220 fokon, 1+1/2-2 órán keresztül! Csekkold egy villával, hogy elég omlós-e a hús! Ha igen, akkor jöhet a következő lépés! Vedd le a fedőt/fóliát és süsd addig, amíg lesül a zsírja! Közben néha forgasd meg a húsokat és öntözd meg az alatta lévő páccal!

Címkék: krumpli méz mustár fokhagyma szójaszósz vörösbor bors pác kakukkfű chili olivaolaj oldalas pirospaprika

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása