Klasszikus dubarry szelet

dubarry.jpgWellness hetet tartunk...kivéve én. :) Nem feltétlenül egy könnyű étel, de eddig még nem volt rá panasz.


Hozzávalók (6 főre)

  • 12 szelet száraz karaj (sertésborda)
  • só, bors, egy kis fokhagyma
  • liszt
  • 1 nagyobb karfiol (1,8 kg kb, de ez függ a hússzeletek méretétől is)

A besamelhez

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 5-6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 db kockasajt
  • só, bors, szerecsendió

Először is a rózsáira szedett karfiolt feltesszük főni sós, vizben, amihez adunk egy kis citromlevet is.(Utóbbit azért, hogy elkerüljük a karfiol elszíneződését.)

Közben a kikloffolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és mindet egyesével lisztbe forgatjuk (vagy a lustábbak meg is szórhatják mindkét felét egy nagy tálcán). A szeleteket mindkét felét megpirítjuk olajon, hogy aranybarna kérget kapjon. Majd egy nagy tepsibe helyezzük őket, amit előzőleg kivajaztunk.

A besamelt teljesen hagyományos módon készítjük. Azaz a felolvasztott vajba szórjuk a lisztet, amint kicsit megpirult beledobjuk a kockasajtot, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, majd a tojás sárgáját. Végül belereszeljük a sajtot (én most füstölt sajtot használtam.) Aztán jöhetnek a fűszerek. Ha véletlenül csomós maradt, érdemes turmixgéppel átmenni rajta egyszer, így biztosan elkerüljük a lisztcsomókat. Nem kell megijedni, a sajttól elég nehéz lesz turmixolni.

Minden szelet hús kap egy karfiolrózsát, aztán pedig nyakon öntjük a besamellel. És már mehet is a sütőbe. Addig sütjük, míg picit a teteje meg nem pirul.

Rizzsel tálaljuk. (Csak, mert wellness hét van.) És amíg megsül, megírjuk róla  blogposztot.

Címkék: karaj karfiol besamel dubarry szelet dubarry sertésszelet sajtos besamel

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása