Currys, kókusztejes csirke basmati rizzsel és párolt zöldbabbal

Fél óra alatt is becsempészheted Ázsiát a konyhádba. Íme!

Currys kókusztejes csirke basmati rizzsel párolt zöldbabbal

Hozzávalók

  • másfél kg csirkemell
  • basmati rizs
  • 1/2 kg zöldbab (télen mirelit, nyáron friss)
  • 2 doboz/konzerv kókusztej
  • olivaolaj
  • vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej hagyma
  • petrezselyem
  • snidling
  • bazsalikom
  • bors
  • curry levél
  • currypor

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és lefűszerezzük sóval, borssal és curryvel. A curryt ízlés szerint használjuk. Én kb. 6 evőkanállal tettem bele. Wokban megsütjük a húst. Ha ízesebbre szeretnénk, két nagy fej hagymát pirítsunk a csirkemell alá és azon süssük. Én a hagymát most kihagytam. Így kicsit könnyebb az étel. Sűrűn kevergessük. Amint megpuhult ráöntjük a kókusztejet és egy buggyanás után lehúzzuk a tűzről.

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. 

Szintén wokban felmelegítjük az olivaolajat és a vajat. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a zöldfűszereket. Amikor a fokhagyma átlátszó lesz, rádobjuk a zöldbabot és addig pirítjuk, amíg kissé megpuhul. Akkor a legjobb, ha ropogós marad kicsit. Kóstolgatni kell közben. Készen is vagyunk. 

A végeredmény egy krémes, édes, currys, szószos csirke lesz. A szafttal nem kell spórolni!

Címkék: csirke hagyma fokhagyma konzerv zöldbab bazsalikom curry csirkemell vaj kókusztej olivaolaj snidling petrezselyem basmati rizs currylevél currypor

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása