Fél óra alatt is becsempészheted Ázsiát a konyhádba. Íme!
Hozzávalók
- másfél kg csirkemell
- basmati rizs
- 1/2 kg zöldbab (télen mirelit, nyáron friss)
- 2 doboz/konzerv kókusztej
- olivaolaj
- vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 nagy fej hagyma
- petrezselyem
- snidling
- bazsalikom
- só
- bors
- curry levél
- currypor
A csirkemellet apró kockákra vágjuk és lefűszerezzük sóval, borssal és curryvel. A curryt ízlés szerint használjuk. Én kb. 6 evőkanállal tettem bele. Wokban megsütjük a húst. Ha ízesebbre szeretnénk, két nagy fej hagymát pirítsunk a csirkemell alá és azon süssük. Én a hagymát most kihagytam. Így kicsit könnyebb az étel. Sűrűn kevergessük. Amint megpuhult ráöntjük a kókusztejet és egy buggyanás után lehúzzuk a tűzről.
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
Szintén wokban felmelegítjük az olivaolajat és a vajat. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a zöldfűszereket. Amikor a fokhagyma átlátszó lesz, rádobjuk a zöldbabot és addig pirítjuk, amíg kissé megpuhul. Akkor a legjobb, ha ropogós marad kicsit. Kóstolgatni kell közben. Készen is vagyunk.
A végeredmény egy krémes, édes, currys, szószos csirke lesz. A szafttal nem kell spórolni!