Gúzsba kötött sültmáj sajtkrémes burgonyapürével

májas2.jpg

Vendégváró falatnak is beillő, de teljes értékű ebédként is tökéletes. Rizzsel, burgonyapürével, de akár friss kenyérrel és savanyúsággal is tálalható.

Hozzávalók (6 főre)

  • másfél kiló csirkemáj (fejenként 3 májjal és a repetával számolva)
  • 3 csomag bacon (200g-os)
  • só, bors, majoranna
  • paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma

A májakat egy nagy edénybe bőségesen megfűszerezzük. Nagyobb tálcára, vágódeszkára függőlegesen leterítünk egy szelet bacont, rá a máj és feltekerjük úgy, hogy a májat mindenhol befedje a bacon. Ha nem lesz tele a tepsi a májakkal, nem tartják össze egymást, akkor érdemes egy-egy fogpiszkálóval összetűzni őket, hogy ne nyíljon szét. Hagyma, foghagyma, paprika és paradicsomszeleteket rádobáljuk csak simán a tetejére.

Be a sütőbe, kis vizet és olajat alá és letakarva egy 40 percig sütjük. Utána levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a bacon meg nem pirul.


Burgonyapürével tálaltam, amit teljesen hagyományosan készítettem, azzal a különbséggel, hogy nem vajat, hanem tömlős sajtot nyomtam bele az összetörés után és egy kicsi szerecsendiót.
(A maradékot pedig másnap hidegen, szendvicsként fogyasztottuk. )

Címkék: máj krumplipüré bacon burgonyapüré baconba máj sült máj

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása