Giambotta vagy ciambotta - mindkét néven ismert Olaszországban a lecsó, amiben padlizsán és cukkini van.
Hozzávalók 6 főre
- 4 nagyobb krumpli
- 2 padlizsán
- 2 cukkini
- 2 piros kaliforniai paprika
- 4-5 nagyobb paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 15 dkg pecorino sajt
- ciabbata
- olivaolaj
- 2-3 babérlevél
- chili
Előkészületek: mindent nagyjából ugyanakkora kockákra vágok. Felaprítom a vöröshagymát és a fokhagymát és olivaolajon megpirítom. Mehet rá a krumpli. 5-6 percig sütöm, majd ráöntöm a padlizsánt és a cukkinit. Összekeverem, elkezdem sózni, borsozni. Majd mehet rá a kaliforniai paprika és két hintésnyi aprított chili és a babérlevél.
Negyed óra múlva mehet rá a felkockázott paradicsom és a felaprított bazsalikom fele. Fedő alatt főzöm tovább. Amint puhul a krumpli és a paradicsom is, megint megfűszerezem, ráöntöm a maradék bazsalikomot. És addig főzöm, amíg masszaszerű nem lesz az állaga és a krumpli át nem fő.
Tálalásnál pecorino sajttal hintem meg.
Kenyér helyett ciabbatát szeletelek. Fokhagymával picit megdörzsölöm, megszórom reszelt pecorinóval és pár percre beteszem a sütőbe.
A ciabbatával együtt tálalom.
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2013.04.18. 12:40:06