Rapid tejszínes brokkolikrémleves

brockooooli.jpg

Ez úgy történt, hogy vasárnap kiderült, hogy senki nem tud főzni hétfőre, ezért én emeltem kicsit a vasárnapi leves hozzávalóinak mennyiségén, és diktatórikusan eldöntöttem, hogy másnap ezt esszük. :)

Egyébként is hálás recept, mert nem igényel túl sok törődést, 30 perc alatt kész mindennel együtt és nagyon laktató.


Hozzávalók (6 főre)

  • egy kiló brokkoli
  • fél kiló krumpli
  • egy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tejszín
  • só, bors, húsleveskocka, babérlevél, szerecsendió
  • 10-15 dkg sajt

A megtisztított rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott krumplival és a beleaprított hagymával, fokhagymával puhára főzzük. Ebben a körben még csak a húsleveskockát és a babérlevelet tesszük bele. Fontos, hogy ne sok vízzel főzzük, mert akkor túl híg lesz a leves. Éppen annyi kell csak, amennyi ellepi.

Ha puhára főttek a zöldségek, kiszedjük a babérlevelet és az egészet öszeturmixoljuk. Mielőtt visszatennénk a tűzre, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a borsot, szerecsendiót és ha szükséges még, akkor sózzuk. Eztán vissza a tűzhelyre, forralunk rajta még egyet és a végén belereszeljük a sajtot. Ha a sajt elolvadt benne, akkor lekapcsolhatjuk.

Levesgyönggyel tálaltam, még egy kis sajtot rá és tökmagos rozskenyeret mellé. Mondjuk, hogy ez volt a mi húsvéti böjt napunk. :)

Címkék: burgonya krumpli sajt tejszín brokkoli brokkolikrémleves brokkolileves

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása