Minestrone

A leves, ami majdnem főzelék lett. Nagyon komolyan vettem Jamie Oliver tanácsát, miszerint: - A minestrone akkor az igazi, ha megáll benne a kanál! Felvásároltam a fél zöldségest. Örültem, hogy végre nem sonkát eszünk. Így "tél végén" nagyon vágyom már az illatos zöldségekre. Bár az eredeti recept sonkalével készül, ezért mégiscsak belecsempésztem egy kicsit a húsvéti maradékból. De ez csak bukét adott az egésznek.

minestrone

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • zellerszár (ezt gumóval pótoltam, mert nem volt a boltban)
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 db lucullus paradicsom vagy szilvaparadicsom
  • 500 g paradicsomlé vagy paradicsom püré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1/3 fej kelkáposzta
  • 1 konzerv fehérbab
  • 2 marék csavart tészta
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 1 ek cukor
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • majoranna
  • 3 db babérlevél
  • bors
  • sonkalé vagy 1 nagy szelet füstölt sonka
  • reszelt parmezán

A zöldségeket és a sonkát vágjuk apróra. Kb. 1 centis kockákra. Olivaolajon pároljuk félig puhára. Kivéve a cukkinit és a káposztát. Ha félig megpuhultak, rakjuk bele a fűszereket, a paradicsomlevet, alaplevet, babot, a cukkinit és a kelkáposztát. Ezek nagyon hamar megpuhulnak. A végén jöhet bele a csavart tészta. Ezt főzhetjük a levesbe is, de ha másnap esszük, akkor célszerűbb külön főzni. Reszelt parmezánnal és friss barna kenyérrel tálaljuk.

Tavasszal érdemes kipróbálni spárgával és borsóval is. Igazából mindig a szezonális zöldségekkel a legfinomabb.

Címkék: répa hagyma zöldség paradicsom fokhagyma jamie oliver zeller parmezán póréhagyma bazsalikom cukkini majoranna cukor minestrone rozmaring sárgarépa fehérrépa olivaolaj babérlevél lucullus kelkáposzta zellerszár füstölt sonka fehérbab póré csavart tészta só bors sonkalé

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motoroskonyhaja 2013.04.03. 19:29:41

Hát ennek azért köze sincs az igazihoz ;) A blogod címében nem ez van persze, de az Indexen már így nyomják "Az igazi minestrone". Kár. De erről legalább nem Te tehetsz ;)

irodakaja 2013.04.05. 11:26:53

A minestrone lényege, hogy mindig a szezonális zöldségekből készül. Remélem azért majd kipróbálod, mert nagyon finom! :-)
süti beállítások módosítása