A leves, ami majdnem főzelék lett. Nagyon komolyan vettem Jamie Oliver tanácsát, miszerint: - A minestrone akkor az igazi, ha megáll benne a kanál! Felvásároltam a fél zöldségest. Örültem, hogy végre nem sonkát eszünk. Így "tél végén" nagyon vágyom már az illatos zöldségekre. Bár az eredeti recept sonkalével készül, ezért mégiscsak belecsempésztem egy kicsit a húsvéti maradékból. De ez csak bukét adott az egésznek.
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- zellerszár (ezt gumóval pótoltam, mert nem volt a boltban)
- 1 szál póréhagyma
- 10 db lucullus paradicsom vagy szilvaparadicsom
- 500 g paradicsomlé vagy paradicsom püré
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- 1/3 fej kelkáposzta
- 1 konzerv fehérbab
- 2 marék csavart tészta
- 3-4 ek olivaolaj
- 1 ek cukor
- rozmaring
- bazsalikom
- majoranna
- 3 db babérlevél
- só
- bors
- sonkalé vagy 1 nagy szelet füstölt sonka
- reszelt parmezán
A zöldségeket és a sonkát vágjuk apróra. Kb. 1 centis kockákra. Olivaolajon pároljuk félig puhára. Kivéve a cukkinit és a káposztát. Ha félig megpuhultak, rakjuk bele a fűszereket, a paradicsomlevet, alaplevet, babot, a cukkinit és a kelkáposztát. Ezek nagyon hamar megpuhulnak. A végén jöhet bele a csavart tészta. Ezt főzhetjük a levesbe is, de ha másnap esszük, akkor célszerűbb külön főzni. Reszelt parmezánnal és friss barna kenyérrel tálaljuk.
Tavasszal érdemes kipróbálni spárgával és borsóval is. Igazából mindig a szezonális zöldségekkel a legfinomabb.
motoroskonyhaja 2013.04.03. 19:29:41
irodakaja 2013.04.05. 11:26:53