Spárgás rakottas

sparga.jpg

Szokásunkkal ellentétben sajnos a fotó elmaradt az ebédünkről. Tehát a kép csupán illusztráció. Bocs! :)

Hozzávalók 6 főre

  • 1,2 kg csirkemell filé vagy comb
  • 4 cs spárga kis olaj
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olaj
  • 30 dkg sajt a tetejére
  • 3 tömlős sajt
  • 3 joghurt vagy tejföl

A csirkemellet megmossuk, majd csíkokra vágjuk.

A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csirkét, fűszerezzük és ha megpirult, felöntjük kis vízzel, amíg készre nem fő. A spárgát közben meghámozzuk (a végéből érdemes levágni pár centit, mert az szokott fás lenni), és pár cm-es darabokra vágjuk majd 10 percig főzzük. 

Közben a tömlős sajtot összekeverjük a joghurttal és zúzott fokhagymával és egy kiolajozott tepsibe rétegezzük az egészet. Hús, spárga, szósz.

Ha a hús és a spárga kész van, akkor leöntjük a tömlős sajtos-joghurtos szósszal, és egy enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. 

20 perc alatt összesütjük, félidőben ráreszeljük a sajtot a tetejére. Párolt rizzsel vagy friss rozskenyérrel tálaljuk. 

Címkék: spárga rakott csirke tömlős sajt spárgás csirke csőben sült csirke

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reqcka 2013.07.10. 15:34:29

Hmm, jónak tűnik ^^
Tömlős sajtos receptekre vadászok mióta a Camping-nek kijött a laktózmentes változata: redir.ec/laktozmentes
Ez pl. tetszetős :)
süti beállítások módosítása