Első nekifutásra még nem volt tökéletes, de van benne lehetőség, érdemes szöszölni vele
Hozzávalók:
- 1 nagy konzerv kukorica
- 2 csomag szeletelt bacon
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csomag fenyőmag
- 1-2 csomag parmezán (nem reszelt, nem jellegű, csak az igazi, max Grana Padano)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 doboz tészta
- só
- bors
A seriouseatsen láttam a receptet, és miután minden ami parmezánt, bacont és fenyőmagot tartalmaz csak jó lehet ki akartam próbálni.
A szalonnát kisebb lapokra vágjuk nagyjából négyzet alakba és egy serpenyőben addig sütjük, még szép színe nem lesz. A recept legnehezebb része ebben a fázisban nem elvtelenül felzabálni a kis ropogós darabokat. Próbáljuk meg azért.
Ha a szalonna már jó, akkor kivesszük a serpenyőből, és a benne maradt jelentős mennyiségű bacon-zsírba beleborítjuk a kukoricát, és egy kinyomott fokhagymagerezdet.
5-10-percig sütjük a kukoricákat, sózzuk-borsozzuk, majd mikor már egy kis színük van (de még nem barnák) átrakjuk őket a robotgépbe. Bepakolunk még mellé egy csomag felkockázott parmezánt, egy csomag fenyőmagot, 1-2 gerezd fokhagymát. Elkezdjük turmixolni, közben folyamatosan lehet hozzá adagolni az olajat ízlés szerint.
Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, de megtartunk nagyjából 1 pohár főzőlevet, amit visszaöntünk a lábasba. Ezután hozzákeverjük a masszát a tésztához, teszünk bele még csíkokra vágott bazsalikomot.
Tálaláskor mehet még rá a maradék parmezán megreszelve, a ropogós bacon,mert ugye nem zabáltuk fel az összeset, és még bazsalikom.
A következő verzióba a fenyőmag mellé én még egy kis diót is fogok tenni, esetleg meg lehet próbálni bacon helyett pancettával is.