Szicíliai pulykamell

IMG_9781.jpg

Hozzávalók:

  • 1.2 kg pulykamell filé
  • 2 db padlizsán
  • 5 db paradicsom 
  • 2 fej hagyma
  • 5 szál angol zeller
  • 1 kis üveg fekete olívabogyó (magozott)
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • olívaolaj
  • cukor
  • margarin
  • balzsamecet
  • 3x125g hosszú szemű gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát, paradicsomot szeletekre vágjuk, a zellert karikákra szeljük, az olívabogyót félbe vágjuk.(a hagymát érdemes külön tálba tenni)

A padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és félre tesszük állni.

A hagymát kis olívaolajon megpároljuk, majd ráöntjük a paradicsomot, zellert, olívabogyót és kapribogyót. Az egészet össze pároljuk kb 10-12 percig. Fontos, hogy ne főzzük túl puhára, mert a végén még a hússal is főni fognak a zöldségek. Ha elkészültünk vele, rakjuk egy tálba az egészet.

werk_1.jpg

A pulykamellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kis olívaolaj és margarin keverékében kisütjük. Érdemes megpirítani a húst, így megtartja a nedvességet. Ha elkészültünk, a húsokat is félre tesszük.

A sózott padlizsán levét leöntjük, olívaolajban 6-8 perc alatt megsütjük. Ha kész, hozzá öntjük a párolt zöldségeket, 6-7 evőkanál balzsamecetet és kiskanál cukrot és pár percig nagy lángon kavargatjuk.

Végül hozzá adjuk a kisült pulykamell szeleteket, 1,5 dl vizet és az egészet még 25-30 percig főzzük.

A rizst kifőzzük, majd a zöldséges pulykamellel tálaljuk.

Címkék: hagyma paradicsom balzsamecet padlizsán olívaolaj rizs bors cukor pulykamell kapribogyó olívabogyó margarin angol zeller

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása