Hozzávalók:
- 1.2 kg pulykamell filé
- 2 db padlizsán
- 5 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 5 szál angol zeller
- 1 kis üveg fekete olívabogyó (magozott)
- 1 evőkanál kapribogyó
- olívaolaj
- cukor
- margarin
- balzsamecet
- 3x125g hosszú szemű gyorsrizs
Elkészítés:
A hagymát, paradicsomot szeletekre vágjuk, a zellert karikákra szeljük, az olívabogyót félbe vágjuk.(a hagymát érdemes külön tálba tenni)
A padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és félre tesszük állni.
A hagymát kis olívaolajon megpároljuk, majd ráöntjük a paradicsomot, zellert, olívabogyót és kapribogyót. Az egészet össze pároljuk kb 10-12 percig. Fontos, hogy ne főzzük túl puhára, mert a végén még a hússal is főni fognak a zöldségek. Ha elkészültünk vele, rakjuk egy tálba az egészet.
A pulykamellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kis olívaolaj és margarin keverékében kisütjük. Érdemes megpirítani a húst, így megtartja a nedvességet. Ha elkészültünk, a húsokat is félre tesszük.
A sózott padlizsán levét leöntjük, olívaolajban 6-8 perc alatt megsütjük. Ha kész, hozzá öntjük a párolt zöldségeket, 6-7 evőkanál balzsamecetet és kiskanál cukrot és pár percig nagy lángon kavargatjuk.
Végül hozzá adjuk a kisült pulykamell szeleteket, 1,5 dl vizet és az egészet még 25-30 percig főzzük.
A rizst kifőzzük, majd a zöldséges pulykamellel tálaljuk.