Ha vendégek jönnek és egyszerűt, de mégis finomat szeretnél főzni, ez pont megteszi. Csak egy pár csirkecomb, bacon, zöldbab és egy doboz sör kell hozzá.
Hozzávalók:
8-10 alsó vagy 4-5 egész csirkecomb
1 alsócomb / 1 bacon
majoranna
só
bors
2 dl sör
1 csomag zöldbab
fokhagyma
tetszőleges zöldfűszerek (pl. snidling, petrezselyem, bazsalikom)
olivaolaj
A combokat befűszerezzük a sóval, borssal és a majorannával. Ezután betekerjük a baconba. Lefektetjük a tepsibe és meglocsoljuk a sörrel. Lefóliázva sütjük 3/4 órát. A végén leveszzük a fóliát és kicsit körbepirítjuk.
A zöldbabot fokhagymás olivaolajon, a zöldfűszerekkel együtt, wokban megpároljuk. Rizst és burgonyapürét is adhatunk hozzá.