- 1 kg gomba
- 1 kg mascarpone
- 1 kg farfalle (lepke vagy masni tészta)
- 50 dkg zöldborsó
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- parmezán
- olívaolaj
- kakkukfű
- bazsalikom
- mentalevél
- citromfű
- só
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Ezután rádobjuk a felszeletelt gombát és a zöldborsót. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal, kevés citromfűvel és pici mentalevelet adunk hozzá, majd megsózzuk. Amint megpárolódot, hozzákeverjük a mascarponét, amivel már nem főzzük.
Ráöntjük a mascarponés ragut a tésztára, és parmezánnal megszórjuk.
Mint láthatjátok könnyen elkészíthető, nagyon finom, laktató étel. Jó étvágyat!:)