Gombás-mascarpones farfalle

gombas_mascarpone.jpg

  • 1 kg gomba
  • 1 kg mascarpone
  • 1 kg farfalle (lepke vagy masni tészta)
  • 50 dkg zöldborsó
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • olívaolaj
  • kakkukfű
  • bazsalikom
  • mentalevél
  • citromfű



A tésztát sós vízben kifőzzük.

Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Ezután rádobjuk a felszeletelt gombát és a zöldborsót. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal, kevés citromfűvel és pici mentalevelet adunk hozzá, majd megsózzuk. Amint megpárolódot, hozzákeverjük a mascarponét, amivel már nem főzzük.

Ráöntjük a mascarponés ragut a tésztára, és parmezánnal megszórjuk.

Mint láthatjátok könnyen elkészíthető, nagyon finom, laktató étel. Jó étvágyat!:)

Címkék: gomba mascarpone tészta bazsalikom farfalle

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása