- 3 db csirkemellfilé
- 3 db natúr krémsajt
- 2 nagy pohár tejföl
- 4 evőkanál liszt
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- őrölt fehérbors
- pirospaprika
- szerencsendió
- só
A hagymát megdinsztelem, ezután megszórom pirospaprikával. Beleteszem a csíkokra vágott csirkemellet majd a fokhagymát. Megsózom, felöntöm a két deci tejjel, majd annyi vizet teszek hozzá, hogy éppen ellepje a csibét.
Amikor a hús már megpuhult és elfőtt a szaft fele, hozzáadom az előzőleg összekevert tejföl, liszt, krémsajt kombinációt és forralom amíg be nem sűrűsödik.
A legvégén (hogy ne szálljon el az aromája) egy nagyon kevés szerecsendiót szórok bele.
Jó étvágyat!:)