Padlizsánsaláta kapribogyóval

Mivel wellness hetet tartunk, arra gondoltam, bedobom az egyik kedvenc zöldségemet, a padlizsánt.

padlizsánsaláta kapribogyó

Hozzávalók a sült padlizsánhoz:

  • 4 db padlizsán
  • olivaolaj
  • só, bors

Hozzávalók a szószhoz:

  • olivaolaj
  • 3 közepes fej hagyma (lilahagyma is lehet)
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg görög joghurt
  • 2 dl kefír
  • 1 csokor friss menta
  • 1/2 citrom leve
  • 30 gr kapribogyó
  • só, bors, petrezselyem

padlizsanwerk.jpg

A padlizsánt felkockázzuk és lesózzuk. Hagyjuk állni 20 percet, hogy a keserű leve kiizzadja magát. Ezután fűszerezzük és meglocsoljuk olivaolajjal. Dobjuk be a sütőbe. 220 fokon süssük addig, amíg megpuhul. 

Vágjuk nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát. Olivaolajon pároljuk üvegesre.

Közben rakjuk össze a joghurtos szószt. Egy nagy tálban keverjük el a joghurtot, kefírt, citromlevet, 2 evőkanál olivaolajat, apróra vágott mentát, pici sót, borsot és a kapribogyót. 

Kicsit hűtsük le a hagymát és öntsük össze a joghurtos szósszal. A kész padlizsánt is kicsit hűtsük, és végül keverjük össze az egészet. 1-2 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Friss kenyérrel vagy pitával a legfinomabb.

Címkék: görög hagyma menta citrom joghurt fokhagyma padlizsán kapribogyó olivaolaj kefír zöldfűszer petrezselyem padlizsánsaláta görögjoghurt

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása