Zöldséges frittata retektzatzikivel és házi kenyérrel

2012-10-30_12_40_56_1360684744.jpg_501x393

Ezt a kaját bárhogy el tudod készíteni. Vegetáriánusra, húsimádóra, lájtosra, zsírosra... Ahogy tetszik. Szedd össze a hűtőben maradt hozzávalókat! Öntsd nyakon a tojásos szósszal és süsd 200 fokon kb 20-25 percig! 

Hozzávalók egy közepes tepsihez
brokkoli
gomba
cukkini
paradicsom
bacon

Hozzávalók a szószhoz
6 db tojás
2 gerezd fokhagyma

bors
snidling
1 dl tej vagy tejföl
2 ek olivaolaj

Hozzávalók a retektzatzikihez
2 gumó feketeretek
jó sűrű görögjughurt
1 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
oregánó

bors
olivaolaj
citromlé

A zöldségeket pároljuk meg előre. Miután megpuhultak, rakjuk le a kiolajozott tepsibe. A brokkolit sós vízben vagy leves alaplében szoktam kifőzni. A többi züldséget wokban párolom.
Keverjük össze a szószt! Öntsük rá! Kicsit rázogassuk össze, hogy mindenhova kerüljön belőle, mert ez fogja összetartani az egészet, és így szép kockákat lehet vágni belőle. Végül süssük meg! Ha bacont is rakunk a tetejére, akkor addig süssük, amíg megpirul.
Hidegen és melegen is tökéletes.

A retektzatzikihez az uborkát és a retket nagylyukú reszelővel reszeljük le. Vágjuk hozzá a fokhagymát. Ezután sózzuk le és hagyjuk kicsit állni. Fél óra elég neki. Ezután kicsit mossuk ki belőle a sót. Végül keverjük hozzá a többi hozzávalót, és kész is vagyunk. Akkor a legfinomabb, ha egy napot állni hagyjuk.

Címkék: tej tojás gomba paradicsom fokhagyma tejföl bors cukkini bacon brokkoli alaplé olivaolaj snidling

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása