Ezt a kaját bárhogy el tudod készíteni. Vegetáriánusra, húsimádóra, lájtosra, zsírosra... Ahogy tetszik. Szedd össze a hűtőben maradt hozzávalókat! Öntsd nyakon a tojásos szósszal és süsd 200 fokon kb 20-25 percig!
Hozzávalók egy közepes tepsihez
brokkoli
gomba
cukkini
paradicsom
bacon
Hozzávalók a szószhoz
6 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
snidling
1 dl tej vagy tejföl
2 ek olivaolaj
Hozzávalók a retektzatzikihez
2 gumó feketeretek
jó sűrű görögjughurt
1 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
oregánó
só
bors
olivaolaj
citromlé
A zöldségeket pároljuk meg előre. Miután megpuhultak, rakjuk le a kiolajozott tepsibe. A brokkolit sós vízben vagy leves alaplében szoktam kifőzni. A többi züldséget wokban párolom.
Keverjük össze a szószt! Öntsük rá! Kicsit rázogassuk össze, hogy mindenhova kerüljön belőle, mert ez fogja összetartani az egészet, és így szép kockákat lehet vágni belőle. Végül süssük meg! Ha bacont is rakunk a tetejére, akkor addig süssük, amíg megpirul.
Hidegen és melegen is tökéletes.
A retektzatzikihez az uborkát és a retket nagylyukú reszelővel reszeljük le. Vágjuk hozzá a fokhagymát. Ezután sózzuk le és hagyjuk kicsit állni. Fél óra elég neki. Ezután kicsit mossuk ki belőle a sót. Végül keverjük hozzá a többi hozzávalót, és kész is vagyunk. Akkor a legfinomabb, ha egy napot állni hagyjuk.