Biztos vagyok benne, hogy ez egy jó recept, mert eddig akárkinek megfőztem, elkérte a receptjét, és azóta is benne van a repertoárban. Egy jó tanács! Csak igazi paradicsomból, vagy házi paradicsomléből finom!
Hozzávalók kb 4 főre
- 1 kg paradicsom
- 1 liter leves alaplé
- 3 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- só
- bors
- 1 dl olivaolaj
- 1 ek vaj
- 1-2 ek pesto (elhagyható)
- 1 ek cukor
- 1 ek pirospaprika
- 2 dl tejszín
- 1 csomag tortellini
Olvaszd fel a vajat az olivaolajjal és párold meg üvegesre a hagymát!
Dobd rá a meghámozott, negyedekre vágott paradicsomot, 1 ek bazsalikomot, 1 ek pirospaprikát, a fokhagymát, sót, borsot és főzd addig amíg a paradicsom megpuhul! Öntsd hozzá az alaplevet és kézimixerrel turmixold el nagyon alaposan! Tedd vissza a tűzre!
Amint el kezd forrni öntsd bele a tejszínt! Jól keverd el! Ahogy el kezd bugyogni, húzd le a tűzről! A pestot a végén kell belerakni. Én a végén is szoktam egy kis bazsalikomot rakni bele. Nyáron meg frisset a kertből.