Tejszínes paradicsom krémleves

img_20121112_215335_1360676946.jpg_1222x1222

Biztos vagyok benne, hogy ez egy jó recept, mert eddig akárkinek megfőztem, elkérte a receptjét, és azóta is benne van a repertoárban. Egy jó tanács! Csak igazi paradicsomból, vagy házi paradicsomléből finom!

Hozzávalók kb 4 főre

  • 1 kg paradicsom
  • 1 liter leves alaplé
  • 3 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1-2 ek pesto (elhagyható)
  • 1 ek cukor
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag tortellini

Olvaszd fel a vajat az olivaolajjal és párold meg üvegesre a hagymát!

Dobd rá a meghámozott, negyedekre vágott paradicsomot, 1 ek bazsalikomot, 1 ek pirospaprikát, a fokhagymát, sót, borsot és főzd addig amíg a paradicsom megpuhul! Öntsd hozzá az alaplevet és kézimixerrel turmixold el nagyon alaposan! Tedd vissza a tűzre!

Amint el kezd forrni öntsd bele a tejszínt! Jól keverd el! Ahogy el kezd bugyogni, húzd le a tűzről! A pestot a végén kell belerakni. Én a végén is szoktam egy kis bazsalikomot rakni bele. Nyáron meg frisset a kertből.

Címkék: hagyma paradicsom tejszín fokhagyma pesto bazsalikom bors vaj cukor krémleves alaplé olivaolaj tortellini pirospaprika

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása