Kukoricás baconos pesto tésztával

Első nekifutásra még nem volt tökéletes, de van benne lehetőség, érdemes szöszölni velekukoricas-baconos-pesto.jpg

Hozzávalók:

  • 1 nagy konzerv kukorica
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csomag fenyőmag
  • 1-2 csomag parmezán (nem reszelt, nem jellegű, csak az igazi, max Grana Padano)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 doboz tészta
  • bors

A seriouseatsen láttam a receptet, és miután minden ami parmezánt, bacont és fenyőmagot tartalmaz csak jó lehet ki akartam próbálni.


A szalonnát kisebb lapokra vágjuk nagyjából négyzet alakba és egy serpenyőben addig sütjük, még szép színe nem lesz. A recept legnehezebb része ebben a fázisban nem elvtelenül felzabálni a kis ropogós darabokat. Próbáljuk meg azért.

Ha a szalonna már jó, akkor kivesszük a serpenyőből, és a benne maradt jelentős mennyiségű bacon-zsírba beleborítjuk a kukoricát, és egy kinyomott fokhagymagerezdet.

5-10-percig sütjük a kukoricákat, sózzuk-borsozzuk, majd mikor már egy kis színük van (de még nem barnák) átrakjuk őket a robotgépbe. Bepakolunk még mellé egy csomag felkockázott parmezánt, egy csomag fenyőmagot, 1-2 gerezd fokhagymát. Elkezdjük turmixolni, közben folyamatosan lehet hozzá adagolni az olajat ízlés szerint.

Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, de megtartunk nagyjából 1 pohár főzőlevet, amit visszaöntünk a lábasba. Ezután hozzákeverjük a masszát a tésztához, teszünk bele még csíkokra vágott bazsalikomot.

Tálaláskor mehet még rá a maradék parmezán megreszelve, a ropogós bacon,mert ugye nem zabáltuk fel az összeset, és még bazsalikom.

A következő verzióba a fenyőmag mellé én még egy kis diót is fogok tenni, esetleg meg lehet próbálni bacon helyett pancettával is.

Címkék: fokhagyma parmezán fenyőmag bazsalikom bors bacon kukorica olivaolaj fussili

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása