Az ötletet a Pizza Marzano (újabb nevén Pizza Eataliano) "Bali" névre keresztelt pizzája adta. A lényeg annyi, hogy szárított paradicsomot igenis lehet ananásszal vegyíteni. Ezt gondoltam tovább pastává.
Az olasz tésztákat számba véve arra jutottam, hogy valami szélesmetélt lesz ehhez a kísérlethez a legmegfelelőbb. Úgyhogy be is vásároltam két doboz pappardellét. Mellé még 3 csomag friss bazsalikomot, és egy jó nagy doboz (talán 35 deka) sima, olajos szárított paradicsomot, és parmezánt.
Jöhet a főzés. 6-7 személyre 5 darab csirkemellett vágtam fel tenyérnyi szeletekre. Jól besóztam. Olivaolajat melegítettem a serpenyőben, majd ment bele a csirke. Bőséggel megszórtam chilivel. Addig forgattam, amíg mindkét oldala aranybarnára nem sült. Ekkor kiszedtem és ceruza vastagságú csíkokra vágtam a csirkéket.
A serpenyőbe ismét olajat öntöttem, majd egy jó adag kockára vágott ananászt pirítottam benne közepes lángon. 1-2 perc elteltével utánadobtam az olajos szárított paradicsomokat, a csirkemell csíkokat, borsot, még egy kis chilit, és a felaprított bazsalikom felét. Egy kicsit összesütöttem, majd levettem a tűzről.
Kifőztem másfél doboz (kb 650 gr) pappardellét. Amint kész lett, ráborítottam a serpenyőben izzadó szószra, és a maradék bazsalikom társaságában kis lánog összekavartam, lefedtem, és pár perc múlva már kész is volt.
Hozzávalók 6-7 főre:
- 5 csirkemell
- só, bors, chili
- 3 csokor bazsalikom
- 2 csomag pappardelle (vagy bármilyen szélesmetélt)
- olivaolaj
- 1 ananász (vagy 1 konzerv ananász, lecsöpögtetve)
- 30-40 dkg szárított paradicsom
- 15 dkg parmezán