A zsálya az új bazsalikom! Zsályás pesto, spagettivel

zsajas-teszta.jpg

Nagyon egyszerű a recept. Veszünk egy nagy csokor zsályát, egy marék fenyőmandulát, némi borecetet, olivaolajat, egy-két gerezd fokhagymát,  parmezánt, összeturmixoljuk, és készen is vagyunk. 

Ugyanez lassabban: 6 főre 6 csokor zsályára van szükségünk. Gondosan megmossuk, majd leszedjük a leveleit. Felszeletelünk 2 gerezd fokhagymát, reszelünk 15 deka parmezánt, és közepes lángon megpirítjuk a jó maroknyi fenyőmandulát. Öntünk rá egy nagy levegőnyi olivaolajat és két biccentésnyi borecetet. Közben sózzuk, és olajjal lazítjuk, amennyiben nem elég masszaszerű az állaga. 

A menők mozsárban törik össze a hozzávalókat és nem mixerrel. Utóbbi bár egyszerűbbnek tűnik, de a zsályalevelek azért nem adják könnyen magukat. Kellemesen meg-megtapadnak a pengéken. 

Én spagettivel és kalamata olivabogyóval, reszelt parmezánnal tálaltam.

A zsálya az új bazsalikom! Illatosabb, érdekesebb, finomabb, zöldebb. 

Címkék: spagetti parmezán zsálya olivabogyó borecet kalamata zsályás pesto pesto recept

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása