Variációk kéksajtos salátára

rukkolasali.jpg

Ha már lúd, legyen kövér! Ha már kéksajtos saláta, legyen kétféle! A fő alapanyagok ugyanazok voltak (rukkola, jégsaláta, kéksajt, olíva), a végeredmény mégis két teljesen más ízvilág lett.

A hozzávalók 6 főre vannak számolva. A két salátához egy nagyobb jégsalit, egy doboz rukkolát és 10 dkg kéksajtot használtam összesen.

Tojásos rukkolasaláta kéksajtmártással

- fél jégsaláta

- fél doboz rukkola

- póréhagyma

- 4 tojás

Mártáshoz:

- 400 gramm görög joghurt (Bakoma)

- 3-4 evőkanál olíva

- 5-6 dkg kéksajt (minél több, annál pikánsabb a mártás)

- bors

Jégsalátát csíkokra vágjuk, rukkolát ízlés szerint lehet apróbbra vágni, én a magam részéről aprítás nélkül szoktam használni. A salátákra felkarikázott póréhagymát szórunk. A közben keményre főzött tojásokat 8-ba vágjuk és a kupac tetejére dobjuk.

A mártás hozzávalóit összekeverjük a szétmorzsolt sajttal és addig keverjük, míg az összes nagyobb darab sajt szétmállik benne, állagra krémes nem lesz. (Robotgéppel még gyorsabb.)

Az egészet meg lehet bolondítani pirított bacon szalonna csíkokkal.

Kéksajtos diós salátaalmás diós.jpg

- fél jégsaláta

- fél doboz rukkola

- egy nagyobb zöldalma

- két marék dió

- 5-6 dkg kéksajt

- olíva

A jégsalit és a rukkolát az előzőhöz hasonlóan, aprítva egymásra halmozzuk. A salátaágyra dobáljuk a kisebb kockára vágott zöldalmát (lehet másfajta alma is, lényeg, hogy savanykás legyen). Diót durvára tört formájában rászórjuk az elmorzsolt kéksajttal együtt. Végén meglocsoljuk olíva olajjal.

Címkék: alma dió variációk rukkola kéksajt

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása