Mézes-mustáros sült csikrecombok

mézes-mázos_csirkeee.jpg

Nem éppen egy látványos étel, de az íze esküszöm, hogy sokkal jobb. :)
Alapvetően 3-4 recept egybegyúrása és saját ízlésre faragásából született. Egyetlen negatív észrevétel volt vele kapcsolatban: "kevés"!

Hozzávalók 6 főre:

  • 14 db csirkecomb (fejenként 2+a repeta)
  • 4-5 nagy fej hagyma
  • fél doboz sör
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál mustár

Páchoz:

  • 4-5 ek mustár
  • só, bors
  • 2-3 dl olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • citromlé

Elkészítjük a pácot, egyesével beleforgatjuk a combokat és egy nagyobb egyényben pár órát pihentetjük hideg helyen. (A bedörzsölés után megmaradt páccal öntsük nyakon az egészet, és kb óránként érdemes egyet keverni rajta, hogy minden hús jól beszívja az ízeket.) A méz nem véletlenül nincs a pácban, az majd csak a pirítás szakaszában következik.

A tepsi alját bevajazzuk és telerakjuk a felkarikázott hagymával. Erre a hagymaágyra jönnek a húsok, és ha nem szívta be a pácot teljesen, azt is nyugodtan rá lehet önteni. Fél doboz sörrel felöntjük és lefedve másfél órán át 180 fokon sütjük. (Félidőben megforgatjuk a combokat.)

Másfél óra után levehetjük róla az alufóliát és az idő közben öszekevert méz-mustárral bőségesen megkenegetjük a combokat. Ezután addig sütjük, míg jól meg nem pirulnak a combok, melyben a mézes máz nagy segítségünkre van. :)

Krumplipürével és rizzsel is finom.

Címkék: sör méz mustár csirkecomb mézes mustáros cirke

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccvv 2013.05.16. 09:01:53

Nincs olyan, hogy egy étel nem látványos. Egy kis kreativitással mind a tálalásnál, úgy a fotózásnál csodákat lehet tenni.

Amúgy egy kis curry sem árt neki. :) Érdekes lenne tudni, hogy milyen az a három-négy recept külön. Mert így egyben nagyon ismerős, hasonlóan szoktam én is csinálni.
süti beállítások módosítása