Kakaós kevert - avagy a menza visszavág

Nem tudom, kinél hogy, de a mi giminkben minden pénteken leves és sütemény volt a menü a menzán. Nagyjából 3-4 féle süteményt váltogattak egész évben. Köztük a kakaós kevertet. Innen jött az ötlet, hogy a tárkonyos ragu mellé legyen egy mindenki kedvence, azaz kakaós kevert. Persze az sem volt elhanyagolható indok, hogy kb fél óra alatt megvan. :)


20130227_125408.jpg

Hozzávalók 6 főre:

  • 37 dkg cukor
  • 37 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg lágy margarin
  • 4 dl tej
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 cs sütőpor

A cukrot, a margarint és a tojásokat habosra kikeverjük. Utána hozzáöntjük szép lassan a tej felét, végül a kakaóport is belekeverjük. (Minél több a kakaópor, annál "csokisabb" lesz a sütink.) 

A lisztet a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a kikevert masszához. Végül hozzáadjuk a maradék tejet is, és jól elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és először kb. 10 percig közepes lángon, majd enyhén felerősítve újabb 15 percig sütjük. Nagyon szép magas sütink lesz, amiből igazi nagy kockákat lehet vágni. 

Ha van igény a variálásra, akkor miután kihűlt, a tésztát kettévágjuk és megkenjük baracklekvárral vagy mogyorókrémmel, csokikrémmel. De lehet meggyel is bolondítani. Ekkor a tepsi aljára szórjuk, és arra öntjük a masszát.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása