Overkill Pho

CameraZOOM-20130215121713262.jpg

Nagyon finom, nagyon hálás, nagyon izgi - nagyon jelentős szívás

Hozzávalók:

A leveshez

  • 0.5 kg marhaszegy
  • 0.5 kg marha lapocka
  • 0.5 kg marha lábszár
  • 1 kg marha lábszár csont
  • 0.5 kg ökörfark
  • 4-5 db csillagánizs
  • 1 db egész fahéj
  • 1-2 teáskanál koriander mag
  • 1-2 teáskanál édeskömény mag
  • 4-5 db egész szegfűszeg
  • 1 evőkanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál halszósz
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 nagy gyömbér
  • 1 irgalmatlan méretű lábos

Kiegészítők:

  • 1 csomag rizstészta
  • 3-4 lime negyedekre vágva
  • 1-2 csomag friss koriander levél
  • 1-2 csomag snidling
  • 1 üveg szójacsíra
  • Sriracha chili szósz
  • Hoisin szósz

A két hagymát félbevágjuk, és egy rácson a gázláng felett megfeketítjük. Ugyanígy a gyömbért.

Az "irgalmatlan méretű lábosba" berakjuk a húst és a csontokat, a megfeketített hagymát és gyömbért. Rakunk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Az összes fűszert bepakoljuk egy ilyen merülő fűszertartó jellegű alkalmatosságba, és belerakjuk a lábasba. Ízlés és elszántság szerint lehet a fűszereket előtte pár percig pirítani, én nem csesződtem ezzel.

Az "irgalmatlan méretű lábost" felrakjuk a  tűzhelyre, és nagy lángon felforraljuk a levest. Ha felforrt le lehet venni az erősséget, hogy csak gyöngyözzön. Az első fél órában leszedegetjük a habot, ami kiül a tetejére.

fotó(4).JPG

Ezután legalább 2 órát főzzük, alkalmanként lehet pótolni a vizet, ha túl sok elforrna. 1,5-2 óra után, ha a hús megpuhult, azt ki lehet szedni, a csontos inak részek maradnak, és még bátran lehet főzni gyöngyözve további 2-3 órát.

Ezután kivesszük a hagymát, a gyömbért, a fűszereket, a maradék csontokat (esetleg az mehet egy szerencsés kutyának) és kirakjuk egy éjszakára az "irgalmatlan méretű lábost" az erkélyre, vagy hűtőbe. Reggelre a zsír kiül a tetejére és megkeményedik, simán lehet szedni.

Ezután a levet egy nagyon finom szűrőn és/vagy szöveten átszűrjük.

Tálaláskor egy mély tálba megy a forró lé, abba a tészta, és a különböző kiegészítőket, illetve a felszeletelt húst mindenki maga rakhatja bele ízlés szerint.

Címkék: hagyma marha édeskömény halszósz gyömbér koriander fahéj snidling lime csillagánizs szójacsíra rízstészta Hoisin Sriracha irgalmatlan méretű lábos

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása