Van vele szívás, de finom.
Hozzávalók 6 főre:
- 3 nagy csirkemell filé
- kb. 2 csomag szeletelt bacon
- 2 doboz tészta (fusilli vagy farfalle, amiben megragad a szósz)
- A pestóhoz
- 2 csomag friss bazsalikomlevél (nem szárított)
- 2 csomag fenyőmag
- 1 csomag sózatlan kesudió
- 2 csomag "élő" parmezán (nem reszelt, nem por, egészben Parmigiano-Reggiano, esetleg Grana Padano néven kapható)
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- Olivaolaj
- Só-bors
A parmezánt felkockázzuk.
Az erős idegzetűek piríthatnak fenyőmagot.
Ez a következő képen néz ki: még nincs színe -> még nincs színe -> már csak egy perc kell neki -> elégett.
A kockázott sajtot, a fenyőmagot, a kesudió negyedét (ez opcionális, én szeretem benne), a bazsalikomlevelet (a szárat nem), a fokhagymát, egy nagy csipet sót és egy kevés olivaolajat berakjuk a robotgépbe, és elkezdjük turmixolni. Közben adagolunk hozzá még olajat, amíg a massza állaga el nem éri a kívánatos szintet. Én spec sűrűn szeretem, de ezt mindenki eldöntheti ügyesen egyedül.
A csirkemellet kicsit sózzuk, borsozzuk, kis zsebeket vágunk bele (ez az érdemi szívás). Belekanalazunk egy kis pestot a zsebbe, majd betekerjük az egészet baconbe, és egy kiolajozott tepsibe rakjuk. Ha mindegyik kész, 20 percre berakjuk az előmelegített sütőbe.
A tésztát kifőzzük, és maradék pestoval lehet enni, és ízlés szerint mehet rá még reszelt parmezán.