Pesto + csirke

elotte.jpg

Van vele szívás, de finom.

Hozzávalók 6 főre:

  • 3 nagy csirkemell filé
  • kb. 2 csomag szeletelt bacon
  • 2 doboz tészta (fusilli vagy farfalle, amiben megragad a szósz)
  • A pestóhoz
  • 2 csomag friss bazsalikomlevél (nem szárított)
  • 2 csomag fenyőmag
  • 1 csomag sózatlan kesudió
  • 2 csomag "élő" parmezán (nem reszelt, nem por, egészben Parmigiano-Reggiano, esetleg Grana Padano néven kapható)
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • Olivaolaj
  • Só-bors

A parmezánt felkockázzuk.

Az erős idegzetűek piríthatnak fenyőmagot.

Ez a következő képen néz ki: még nincs színe -> még nincs színe -> már csak egy perc kell neki -> elégett.

kozben.JPGA kockázott sajtot, a fenyőmagot, a kesudió negyedét (ez opcionális, én szeretem benne), a bazsalikomlevelet (a szárat nem), a fokhagymát, egy nagy csipet sót és egy kevés olivaolajat berakjuk a robotgépbe, és elkezdjük turmixolni. Közben adagolunk hozzá még olajat, amíg a massza állaga el nem éri a kívánatos szintet. Én spec sűrűn szeretem, de ezt mindenki eldöntheti ügyesen egyedül.

A csirkemellet kicsit sózzuk, borsozzuk, kis zsebeket vágunk bele (ez az érdemi szívás). Belekanalazunk egy kis pestot a zsebbe, majd betekerjük az egészet baconbe, és egy kiolajozott tepsibe rakjuk. Ha mindegyik kész, 20 percre berakjuk az előmelegített sütőbe.

A tésztát kifőzzük, és maradék pestoval lehet enni, és ízlés szerint mehet rá még reszelt parmezán.

utana.jpg

Címkék: csirke fokhagyma tészta parmezán fenyőmag pesto bazsalikom bors bacon olivaolaj kesudió

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása