A recept rém egyszerű. Nem lehet elrontani. Most kivételesen 4 főre írom le a hozzávalókat, ahogy én készítem:
- fél kiló kétszer daralt marhacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz kukorica
- 1 doboz vörösbab
- chili
- só, bors (cayenne bors, ha van)
- őrölt koriander
- 4 paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- tortilla lapok
- rizs (250g talán)
- lime
- tabasco cseppek
- cheddar sajt (15-20dkg)
Elkészítés: apróra kockázzuk a vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és kaliformiai paprikát. A vöröshagyma felét olajon megpirítjuk, majd mehet rá a marha és a fokhagyma. Közepes lángon kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, chilit és tabascót keverünk bele ízlés szerint.
Mindeközben odatesszük főni a rizst. A babkonzerv levét leengedjük, és a maradék vöröshagymával robotmixerbe tesszük. Meglocsoljuk olivaolajjal, sózzuk, pici bors, majd az egészet pépesre darájuk.
A félig kész marháraráöntjük a kaliforniai paprikát és a paradicsomot, valamint a kukoricát. Só, bors, majd fedő alatt összerottyantjuk az egészet. 2-3 csepp lime-mot belekeverünk. Ha megpuhult a zöldség, belekeverjük a kész rizst, és a legvégén a babpürét is.
Megint só, chili és tabasco. Az egésznek masszaszerűnek kell lennie.
Ekkor a tortillákat felforrósítjuk, beleteszünk egy adag masszát, majd a reszelt cheddar és némi tejföl következik. Összehajtogatjuk, majd a serpenyőben még rásütünk a tortillára.
Még egy tipp: hogyan hajtogassunk burritót? A kerek tortilla lap közepére tegyük a tölteléket, és hajtsuk be a tetejét és az alját, és ugyanezzel a mozdulattal a két oldalát hajtsuk rá. Bátran nyomogassuk össze, hogy jól megtapadjon.