Ez a recept azért született meg, mert a kedvenc boltomban olasz napok volt és annyira zseniálisan nézett ki a prémium tészták között a chilis fettuccine, hogy meg kellett vennem (éljen az impulzus vásárlás). Hazamentem, körülnéztem, hogy mi van otthon, ami "olyan olasz", és ez lett belőle. Azt kívánom, minden random receptem így süljön el!
Hozzávalók 6 főre:
- 500 g chilis fettuccine (sima is jó, de akkor a főzés közben kell chili)
- 2 nagy fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom
- 500 g gomba
- egy üveg (190g) pesto rosso
- fekete olajbogyó
- parmezán
- olíva olaj
- oregánó, bazsalikom, só, bors
Olíva olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, feldarabolt paradicsomot és a szeletekre aprított gombát. Mikor a gomba megpuhult és a paradicsom is elfőtt, hozzáadjuk a pestot és ízlés szerint még sót, borsot, oregánót, bazsalikomot. Ha úgy véljük, nem elég a szaftos, akkor paradicsomszószt érdemes hozzáadni, de nem szabad eltúlozni, ne legyen túl hangsúlyos az íze.
Közben kifőzzük a chilis fettuccinét (al dente-re), majd beleforgatjuk a gombás-hagymás alapba és már kész is. Forrón tálaljuk, tetején reszelt parmezánnal és fekete olajbogyóval.
YessicaHard 2013.05.12. 12:37:51
Köves D. Gábor 2013.05.12. 12:55:07
Szarvashiba20 · www.mediagerilla.com 2013.05.12. 13:37:34