Arra az időszakra ajánlom, amikor komolyan vesszük az "együnk már valami lightos kaját!" felkiáltást.
Hozzávalók (6 főre):
- 1 kg csirkemellfilé
- 4-5 nagyobb szem paradicsom
- 30-40 dkg mozarella
- olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoranna, rozmaring, só, bors)
- olíva
A vékonyra szelt csirkemelleket fokhagymás olajban pácolom legalább egy órát, majd mindkét oldalon megpirítom olajon. Kivajazott tepsibe egymás mellé teszem a szeleteket, megszórom a fűszerkeverékkel és mindegyiket megpakolom paradicsomkarikával és a vastagabb szeletekre vágott mozarellával. Meglocsolom a hús sütéséből visszamaradt olajjal és 180 fokon addig sütöm, míg a sajt a tetején rá nem pirul.
Mellé rizst, vagy bármilyen zöldsalátát tálalok.