- 1,5 kg kicsontozott csirkecomb vagy csirkemell
- 10 ek szójaszósz (lehet több is, lényeg, hogy a pácban a hús jól megforgatható legyen)
- 2 ek szaké (én házipálinkával helyettesítettem, de fontos, hogy ne legyen túl erős íze)
- 6 ek méz
- 3-4 ek finomra reszelt friss gyömbér
- 3 tk növényi olaj
Díszítéshez:
- apróra vágott snidling vagy újhagyma
- szezámmag
Vágjuk fel a csirkét falatnyi méretű darabokra. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, szakét, mézet és a gyömbért, majd adjuk hozzá a csirkét. Legalább 1 órát pácoljuk hideg helyen.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a pácléből kivett csirkét. Fontos, hogy a húsdarabkák ne érjenek össze, azaz legyen elég helyük átsülni. Erre a barna, ropogós külső kéreg elérése miatt van szükség. Közepes hőfokon süssük. Ha túl nagy a hőfok, a hús hamar odaég a méz miatt, ha túl alacsony, akkor nem barnul meg a csirke.
Ha mindkét oldala megbarnult, vegyük ki egy tányérra, és papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsiradékot.
A maradék pácot tegyük a serpenyőbe, adjunk hozzá 3-4 evőkanál vizet, és forraljuk át. Tegyük bele a csirkét, és kevergessük, amíg a folyadék be nem sűrűsödik, és a húson egy szép fényes bevonat nem lesz.
Rizzsel tálaljuk tetején apróra vágott snidlinggel és szezámmaggal.
siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.18. 18:52:08