Chilis fettuccine pesto rossoval és gombával

csilispesztósnemtommégmi.jpg

Ez a recept azért született meg, mert a kedvenc boltomban olasz napok volt és annyira zseniálisan nézett ki a prémium tészták között a chilis fettuccine, hogy meg kellett vennem (éljen az impulzus vásárlás). Hazamentem, körülnéztem, hogy mi van otthon, ami "olyan olasz", és ez lett belőle. Azt kívánom, minden random receptem így süljön el!

Hozzávalók 6 főre:

  • 500 g chilis fettuccine (sima is jó, de akkor a főzés közben kell chili)
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 500 g gomba
  • egy üveg (190g) pesto rosso
  • fekete olajbogyó
  • parmezán
  • olíva olaj
  • oregánó, bazsalikom, só, bors


Olíva olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, feldarabolt paradicsomot és a szeletekre aprított gombát. Mikor a gomba megpuhult és a paradicsom is elfőtt, hozzáadjuk a pestot és ízlés szerint még sót, borsot, oregánót, bazsalikomot. Ha úgy véljük, nem elég a szaftos, akkor paradicsomszószt érdemes hozzáadni, de nem szabad eltúlozni, ne legyen túl hangsúlyos az íze.

Közben kifőzzük a chilis fettuccinét (al dente-re), majd beleforgatjuk a gombás-hagymás alapba és már kész is. Forrón tálaljuk, tetején reszelt parmezánnal és fekete olajbogyóval.

Címkék: gomba olajbogyó chili olíva fettuccine chilis fettuccine pesto rosso

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YessicaHard 2013.05.12. 12:37:51

nem foghagyma,hanem foKhagyma!

Köves D. Gábor 2013.05.12. 12:55:07

Ezt a receptet el tudnám képzelni spenótos ramochinette alapon, úgy hogy pesto helyett közepesen markírozott lime-boulanchet szolenizálnék hozzá valamilyen markáns prituchitteből.
süti beállítások módosítása