Ciambotta - a padlizsános lecsó

Lcso.jpg

Giambotta vagy ciambotta - mindkét néven ismert Olaszországban a lecsó, amiben padlizsán és cukkini van. 

Hozzávalók 6 főre

  • 4 nagyobb krumpli
  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 4-5 nagyobb paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 15 dkg pecorino sajt
  • ciabbata
  • olivaolaj
  • 2-3 babérlevél
  • chili

Előkészületek: mindent nagyjából ugyanakkora kockákra vágok. Felaprítom a vöröshagymát és a fokhagymát és olivaolajon megpirítom. Mehet rá a krumpli. 5-6 percig sütöm, majd ráöntöm a padlizsánt és a cukkinit. Összekeverem, elkezdem sózni, borsozni. Majd mehet rá a kaliforniai paprika és két hintésnyi aprított chili és a babérlevél.

Negyed óra múlva mehet rá a felkockázott paradicsom és a felaprított bazsalikom fele. Fedő alatt főzöm tovább. Amint puhul a krumpli és a paradicsom is, megint megfűszerezem, ráöntöm a maradék bazsalikomot. És addig főzöm, amíg masszaszerű nem lesz az állaga és a krumpli át nem fő. 

Tálalásnál pecorino sajttal hintem meg.

Kenyér helyett ciabbatát szeletelek. Fokhagymával picit megdörzsölöm, megszórom reszelt pecorinóval és pár percre beteszem a sütőbe. 

A ciabbatával együtt tálalom.

Címkék: krumpli paradicsom padlizsán pecorino bazsalikom cukkini chili lecsó kaliforniai paprika babérlevél giambotta ciambotta

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2013.04.18. 12:40:06

A sajttól eltekintve olyan, mint a piperade.
süti beállítások módosítása