Mázas csirke pirított gombával

Perverz csirkének indult, de nem sikerült egész tanyasi csirkét beszereznem. Ezért elkészítettem az alap receptet anélkül, hogy a csirkét ráhúztam volna a sörösdobozra. 

mazas csirke piritott gombaval

Hozzávalók

  • 2 egész csirke (A tanyasi csirke nagyobb, ezért abból elég 1 egész + 2-3 db csirkecomb)
  • 2 db egész csirkecomb
  • bors
  • 4 ek lekvár
  • 4 ek méz
  • chili
  • rozmaring
  • majoranna
  • 1 doboz sör
  • gomba
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • 4 ek olvasztott vaj
  • olivaolaj

A csirkéket sózzuk, borsozzuk. Jól fűszerezzük körbe mindenhol. Ezután készítsük el a mázat. Olvasszuk fel a vajat és keverjük jól el benne a lekvárt, mézet, chilit, rozmaringot, majorannát és 4-5 evőkanál olivaolajat. 

Fektessük le a csirkedarabokat a tepsibe. Öntsük alá a fél doboz sört. Kenjük rá a máz felét. Takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Süssük 45 percet 220 fokon. Amíg sül vegyünk elő egy wokot vagy serpenyőt és pirítsuk meg a gombákat. Pirítás előtt szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel és fokhagymával. Öntsünk alá olivaolajat, hogy ne égjen le.

45 perc után vegyük ki a csirkét a tepsiből. Kenjük meg a maradék mázzal. Fólia nélkül pirítsuk addig, amíg a bőrre rákaramellizálódik a máz.

Címkék: csirke sör gomba méz fokhagyma bors csirkecomb vaj majoranna chili rozmaring lekvár olivaolaj petrezselyem pirított máz mázas tanyasi csirke

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása