Perverz csirkének indult, de nem sikerült egész tanyasi csirkét beszereznem. Ezért elkészítettem az alap receptet anélkül, hogy a csirkét ráhúztam volna a sörösdobozra.
Hozzávalók
- 2 egész csirke (A tanyasi csirke nagyobb, ezért abból elég 1 egész + 2-3 db csirkecomb)
- 2 db egész csirkecomb
- só
- bors
- 4 ek lekvár
- 4 ek méz
- chili
- rozmaring
- majoranna
- 1 doboz sör
- gomba
- fokhagyma
- petrezselyem
- 4 ek olvasztott vaj
- olivaolaj
A csirkéket sózzuk, borsozzuk. Jól fűszerezzük körbe mindenhol. Ezután készítsük el a mázat. Olvasszuk fel a vajat és keverjük jól el benne a lekvárt, mézet, chilit, rozmaringot, majorannát és 4-5 evőkanál olivaolajat.
Fektessük le a csirkedarabokat a tepsibe. Öntsük alá a fél doboz sört. Kenjük rá a máz felét. Takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Süssük 45 percet 220 fokon. Amíg sül vegyünk elő egy wokot vagy serpenyőt és pirítsuk meg a gombákat. Pirítás előtt szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel és fokhagymával. Öntsünk alá olivaolajat, hogy ne égjen le.
45 perc után vegyük ki a csirkét a tepsiből. Kenjük meg a maradék mázzal. Fólia nélkül pirítsuk addig, amíg a bőrre rákaramellizálódik a máz.