Ha fél órád maradt arra, hogy ebédet készíts, akkor ez a te recepted. Csak akkor állj neki, ha imádod a juhtúrót, mert nagyon intenzív íze lesz!
Mostanában eléggé rácsúsztunk arra, hogy a blog gusztusosabb legyen. Kitaláltuk, hogy a hátteret a Blikk Nők Konyhából kitépett oldalakkal dekoráljuk, illetve a whiteboard szolgál derítőként.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 4 ek olivaolaj
- só
- bors
- majoranna
- szárított chili
- 400 g juhtúró (igazából 200 g is elég, de én sok szafttal szeretem)
- 2 dl vagy 4 dl tejföl (200 g juhtúróhoz 2 dl, 400 g-hoz 4 dl)
- basmati rizs
Vágjuk kockára a csirkemellet és fűszerezzük le. A sóval óvatosan, mert a juhtúró önmagában is nagyon sós! Süssük meg wokban a legmagasabb fokozaton, hogy a hús kívül ropogós legyen, de belül puhuljon meg. Amikor teljesen kifehéredett, dobjuk bele a juhtúrót. Ez 1-2 perc alatt rá fog olvadni. Ekkor öntsük bele a tejfölt, és már készen is vagyunk.
Rizzsel tálaljuk. Sóssága miatt csemege uborka (esetleg cékla) illik hozzá.